Do góry

Przekąski Przepis na:

Pikante ogórki

Pikante ogórki

Autor:

Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 70

Dodano:

Odsłon: 71

Ogórki na zagryzkę.

Składniki

  • 2 kg ogórków
  • Główka czosnku
  • Olej
  • Papryka ostra łyżka/pieprz chili cayenne pól łyżeczki
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • Sól
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pikante ogórki

Przygotowanie

  1. Obieramy ogórki kroimy je w słupki,solimy dodajemy obrany czosnek.

  2. Do dużej miski wrzucamy ogórki ,czosnek, sól,pieprz chili cayenne,słodką paprykę i ostrą wraz z pól szklanki oleju.
    Mieszamy to i zostawiamy na 3 godz . po tym czasie wódę z soli wylewamy. Kładziemy do słoików i zalewamy (1 litrem) gorącą wodą z łyżeczką soli .Słoiki pasteryzujemy 4 min od zagotowania

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń