Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam brukselkę a takie danie może być jako dodatek do mięsa, albo jako danie na kolacje.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16244
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4986
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16244
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4986
Składniki
1. Ziemianki obrać, pokroić w grubszą kostkę i przesmażyć razem z czosnkiem na gorącym oleju.
2. Podlać jedną szklanką wody, doprawiać solą.
3. Pokroić kiełbasę w kostkę i dodać do ziemniaków.
4. Brukselkę obieram z liści wierzchnich i dodajemy do kiełbasy.
5. Dokładamy kostkę rosołową. 6. Wszystko razem mieszamy z koncentratem pomidorowym.
7. Doprawiamy chili, ewentualnie solą.
8. Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody.
9. Hartując wlewamy do brukselki, 2 minuty gotujemy.
10. Danie gotowe. 11. Smacznego.