Do góry

Przekąski Przepis na:

Pikantna brukselka

Pikantna brukselka

Autor:

Przepisów i artykułów: 569 Ocena: 4978

Dodano:

Odsłon: 678

Uwielbiam brukselkę a takie danie może być jako dodatek do mięsa, albo jako danie na kolacje.

Składniki

  • ½ kg brukselki
  • 5 ziemniaków
  • 20 dag kiełbasy podwawelskiej
  • 200ml koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • Kostka rosołowa
  • ½ łyżeczki czosnku w proszku
  • Olej do prużenia
  • Sól
  • Chili
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Ziemianki obrać, pokroić w grubszą kostkę i przesmażyć razem z czosnkiem na gorącym oleju.

  2. 2. Podlać jedną szklanką wody, doprawiać solą.

  3. 3. Pokroić kiełbasę w kostkę i dodać do ziemniaków.

  4. 4. Brukselkę obieram z liści wierzchnich i dodajemy do kiełbasy.

  5. 5. Dokładamy kostkę rosołową.
    6. Wszystko razem mieszamy z koncentratem pomidorowym.

  6. 7. Doprawiamy chili, ewentualnie solą.

  7. 8. Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody.

  8. 9. Hartując wlewamy do brukselki, 2 minuty gotujemy.

  9. 10. Danie gotowe.
    11. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 30 stycznia Brukselka to moja miłość:) Uwielbiam wszelkie dania z nią w roli głównej:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 29 stycznia Pyszny pomysł <3 Prezentacja na 6+, zazdraszczam. Wiem ile czasu zajmuje zrobienie "krok po kroku". Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 29 stycznia Brukselka jest super i nie rozumiem ludzi, którzy jej nie lubią ;)
Pyszny i szybki do zrobienia przepis, no i jest chili ;p Mniami, 6+ ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń