Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 773
Dodano: 22.11.2011
Odsłon: 6177
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Żołądki drobiowe bardzo dokładnie wypłukać, zalać wodą i zagotować - od momentu wrzenia ok 5 min. Następnie wylać wodę jeszcze raz przepłukać zalać ponownie świeżą wodą i gotować do miękkości- następnie łyżką cedzakową wyciągnąć z wywaru i lekko przestudzić.
Do wywaru dodać rosół, startą marchew z pietruszką-na grubych oczkach, i pokrojone w małą kostkę ziemniaki. Same żołądki pokroić w małe kawałeczki i dodać do zupy, wszystko gotować ok 20 min.
Do wywaru dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy-pogotować ok 5 min. Pyszna zupa gotowa - jeśli ktoś woli nieco gęstszą zupę można dodać odrobinę zasmażki, ja jednak wolę taką. Polecam bo bardzo smaczna u mnie obowiązkowo z dobrym pieczywem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

cytrynkaaa 24 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
Powiem szczerze że nie mam pojęcia nigdy nie robiłam jak również nie jadłam serc drobiowych jeśli mają smak podobny do żołądków to można by spróbować ale chyba serca trzeba dłużej gotować ...ciężko mi powiedzieć zostaje forum / ew. odwaga i eksperyment pozdrawiam.2 Kto głosował? | Odpowiedz

Agunkaa 23 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
Hej,mam pytanie mieszkam w Norwegi i nie mam dostepu do podrobow,ale kupilam ostatnio w tajskim sklepie serca drobiowe,czy mozna zrobic zamiennik do tej zupy,przepis mi sie bardzo podoba.2 Kto głosował? | Odpowiedz

cytrynkaaa 23 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
Bardzo dziękuję, wszystko wzięło się z tego że flaczki lubię ale nie umiem ich zrobić i wiem że są bardzo czasochłonne z potrzeby po prostu szukałam zamiennika i ten jest całkiem udany polecam ;)2 Kto głosował? | Odpowiedz

babciaaneczka 23 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
Dobry wariant flaczków, chociaż "bez flaczków". Pożywne i rozgrzewające danie. Pozdrawiam.2 Kto głosował? | Odpowiedz