Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chipsy. Ulubiona przekąska do piwa czy wina na całym świecie. Ulubiona trucizna na całym świecie. Tłuszcze trans, kilogramy soli, inna chemia... Proponuję smaczny zamiennik, spełniający tę samą rolę. Zaczniesz jeść... aż zjesz do końca. Lekko słodkawe i mocno pikantne, do tego wino.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2251
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1363
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3525
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1175
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2251
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1363
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3525
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1175
Składniki
Dynię pokrój w cienkie plastry, wytnij wnętrze z pestkami. Hokkaido nie trzeba obierać ze skóry.
Plastry pokrój na mniejsze kawałki, posmaruj cieniutko oliwą i posyp grubo mielonym pieprzem. Rozłóż na blasze na papierze do pieczenia i piecz w piekarniku (200 stopni, termoobieg) przez ok. 10 minut. Wyłącz piekarnik, przewróć chipsy na drugą stronę i zostaw w piekarniku, przy uchylonych drzwiczkach do ostygnięcia. Po wyjęciu przesyp na papier kuchenny i pozwól im trochę przeschnąć - będą chrupiące.