Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przekąska do zimnego piwa.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 806
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8857
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10475
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4732
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 806
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8857
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10475
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4732
Składniki
Paprykę (nie usuwamy wszystkich ziaren) i cebule kroimy w kostkę lub miksujemy w blenderze. Potem dodajemy je i przyprawy do mięsa. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki i formujemy kuleczki wielkości piłeczki golfowej. Na jednym talerzu rotrzepujemy jajko, a na drugim talerzu mieszamy bułkę tartą z sezamem. Kulki maczamy najpierw w jajku, a potem w bułce z sezamem. W głębokej patelni rozgrzewamy około 1 litra oleju słonecznikowego. Kulki wrzucamy do gorącego oleju (180 stopni) i smażymy 10 minut. Gotowe kulki kładziemy na ręcznik papierowy na chwilę aby odsączyć nadmiar tłuszczu.