Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przekąska do zimnego piwa.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16005
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4856
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 651
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16005
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4856
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 651
Składniki
Paprykę (nie usuwamy wszystkich ziaren) i cebule kroimy w kostkę lub miksujemy w blenderze. Potem dodajemy je i przyprawy do mięsa. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki i formujemy kuleczki wielkości piłeczki golfowej. Na jednym talerzu rotrzepujemy jajko, a na drugim talerzu mieszamy bułkę tartą z sezamem. Kulki maczamy najpierw w jajku, a potem w bułce z sezamem. W głębokej patelni rozgrzewamy około 1 litra oleju słonecznikowego. Kulki wrzucamy do gorącego oleju (180 stopni) i smażymy 10 minut. Gotowe kulki kładziemy na ręcznik papierowy na chwilę aby odsączyć nadmiar tłuszczu.