Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przekąska do zimnego piwa.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 170
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1891
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 170
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1891
Składniki
Paprykę (nie usuwamy wszystkich ziaren) i cebule kroimy w kostkę lub miksujemy w blenderze. Potem dodajemy je i przyprawy do mięsa. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki i formujemy kuleczki wielkości piłeczki golfowej. Na jednym talerzu rotrzepujemy jajko, a na drugim talerzu mieszamy bułkę tartą z sezamem. Kulki maczamy najpierw w jajku, a potem w bułce z sezamem. W głębokej patelni rozgrzewamy około 1 litra oleju słonecznikowego. Kulki wrzucamy do gorącego oleju (180 stopni) i smażymy 10 minut. Gotowe kulki kładziemy na ręcznik papierowy na chwilę aby odsączyć nadmiar tłuszczu.