Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne danie na kolację lub jako przystawka.
Cebulkę i kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni, przyprawić solą, pieprzem i chili. Odstawić do przestygnięcia. Paprykę pokroić w kostkę i przełożyć do miski. Ser żółty zetrzeć na grubych oczkach, dodać do papryki. Posiekać pietruszkę lub szczypiorek i także dołożyć do papryki, wymieszać wszystko.
Ciasto drożdżowe (przepis znajdziecie wśród innych moich przepisów) rozwałkować i podzielić na trójkąty. Trójkąty nadziać kurczakiem i warzywami, zawinąć w rogaliki i ułożyć na blaszce wysmarowanej masłem. Piec ok. 20-25 minut w temperaturze 160-170 stopni.
Do bułeczek polecam sos czosnkowy lub pikantny sos na bazie ketchupu i przypraw: bazylia, oregano, chili.
Przy rozrabianiu ciasta drożdżowego można do niego dodać zioła prowansalskie. Nadadzą mu delikatny aromat.
Nadzienie można modyfikować wedle uznania, dodając np.: pieczarki lub inne, ulubione przyprawy.
Smacznego!
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 2270
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 4036
Pyszny i soczysty schab w sosie pietruszkowym idealny na obiad lub imprezę ro...
Odsłon: 182
Wątróbka po wiejsku to propozycja dania nieco na słodko, nieco na kwaśno. Pod...
Odsłon: 890
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 4036
Pyszny i soczysty schab w sosie pietruszkowym idealny na obiad lub imprezę ro...
Odsłon: 182
Wątróbka po wiejsku to propozycja dania nieco na słodko, nieco na kwaśno. Pod...
Odsłon: 890
Składniki
Cebulkę i kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni, przyprawić solą, pieprzem i chili. Odstawić do przestygnięcia. Paprykę pokroić w kostkę i przełożyć do miski. Ser żółty zetrzeć na grubych oczkach, dodać do papryki. Posiekać pietruszkę lub szczypiorek i także dołożyć do papryki, wymieszać wszystko.
Ciasto drożdżowe (przepis znajdziecie wśród innych moich przepisów) rozwałkować i podzielić na trójkąty. Trójkąty nadziać kurczakiem i warzywami, zawinąć w rogaliki i ułożyć na blaszce wysmarowanej masłem. Piec ok. 20-25 minut w temperaturze 160-170 stopni.
Do bułeczek polecam sos czosnkowy lub pikantny sos na bazie ketchupu i przypraw: bazylia, oregano, chili. Przy rozrabianiu ciasta drożdżowego można do niego dodać zioła prowansalskie. Nadadzą mu delikatny aromat. Nadzienie można modyfikować wedle uznania, dodając np.: pieczarki lub inne, ulubione przyprawy. Smacznego!
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Szybki chlebek z sezamem
Pieczywo
Chlebek odrywany serowo-czosnkowy
Pieczywo
Bułki z nadzieniem pieczarkowym.
Pieczywo
Chleb drożdżowy bengalski, pewniak, robić wieczorem
Szybki chlebek z sezamem
Zwykły chlebek na drożdżach z dodatkiem sezamu. W środku delikatny i mięciut...
Odsłon: 356
Chlebek odrywany serowo-czosnkowy
Ten chlebek to hit do grilla. Polecam, bo jest pyszny! Przygotowanie jest łat...
Odsłon: 197