Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne roladki z szynki to propozycja na sylwestrową przekąskę.
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5380
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2493
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5380
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2493
Składniki
Zaczynamy od cebuli, szatkujemy ją w drobną kosteczkę razem z papryczką i podsmażamy na maśle na złoty kolor. Serek przekładamy do misy, dodajemy szczypiorek, koperek i wystudzoną oraz bez nadmiaru tłuszczu podsmażoną cebulkę z papryczką. Wszystko mieszamy doprawiając sokiem z cytryny i pieprzem. Gotowy farsz układamy na plasterku szynki w postaci wałeczka i zawijamy w roladkę. Roladki przecinamy w pół pod skosem i układamy na stojąco na talerzu. Przechowujemy w lodówce i podajemy schłodzone.