Do góry

Przekąski Przepis na:

Pikantne roladki z szynki

Pikantne roladki z szynki

Autor:

Przepisów i artykułów: 126 Ocena: 4913

Dodano:

Odsłon: 11997

Pikantne roladki z szynki to propozycja na sylwestrową przekąskę.

Składniki

  • 8 plasterków szynki konserwowej
  • 1 opakowanie serka kanapkowego śmietankowego
  • połowa średniej cebuli
  • 1 papryczka piri piri lub chilli
  • łyżeczka posiekanego koperku
  • łyżeczka posiekanego szczypiorku
  • łyżeczka masła
  • ok łyżeczki soku z cytryny
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zaczynamy od cebuli, szatkujemy ją w drobną kosteczkę razem z papryczką i podsmażamy na maśle na złoty kolor.
    Serek przekładamy do misy, dodajemy szczypiorek, koperek i wystudzoną oraz bez nadmiaru tłuszczu podsmażoną cebulkę z papryczką.
    Wszystko mieszamy doprawiając sokiem z cytryny i pieprzem.
    Gotowy farsz układamy na plasterku szynki w postaci wałeczka i zawijamy w roladkę.
    Roladki przecinamy w pół pod skosem i układamy na stojąco na talerzu.
    Przechowujemy w lodówce i podajemy schłodzone.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń