Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znany przepis kuchni USA, z rejonu Buffalo. Często modyfikowany. Ja proponuję taką wersję.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 793
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8817
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10425
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4714
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 793
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8817
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10425
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4714
Składniki
Skrzydełka starannie umyłem, osuszyłem papierowym ręcznikiem. Odciąłem ostre zakończenia, a następnie każde skrzydełko przekroiłem na pół w stawie. Rozgrzałem olej, porcjami smażyłem osuszone kawałki mięsa , po około 8 minut. Na patelni rozgrzałem masło, dodałem sos chili i ocet, posoliłem. Do sosu włożyłem usmażone skrzydełka, podgrzewając wymieszałem je, aby sos dokładnie pokrył mięso. Sos : majonez , jogurt, śmietanę i pokruszony ser wymieszałem, nie rozcierałem, bo sos nie powinien być gładki.. Gotowe skrzydełka przełożyłem na półmisek i podałem z dipem serowym i kawałkami surowego ogórka i selera naciowego.