Przekąski Przepis na:
Pikantny tuńczyk na krakersach

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 85
Dodano: 10.08.2019
Odsłon: 131
Składniki
- 2 puszki tuńczyka w oleju lub sosie własnym
- 1 średnia cebula
- 2 duże ząbki czosnku
- 3-4 łyżki passaty pomidorowej lub 2 koncentratu
- 1 Papryczka chilli
- Świeżo mielony pieprz
- Kilka krpoli sosu tabasco
- 1-2 łyżki oleju roślinnego jeśli mamy tuńczyka w sosie własnym
3-4 os. | 15 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Tuńczyka przekładam do miski i rozdrabniam widelcem.Cebulę,czosnek i papryczkę chilli kroję w drobną kosteczkę. Dodaję do ryby i mieszam. Następnie daję passatę tabasco i pieprz. Ewentualnie dolewam olej jeśli ryba była bez oleju. Mieszam wszystko.
Całość musi być dość pikantna.
Podaję z krakersami te jednak daję osobno. Na jedno ciastko nakładamy sałatkę bezpośrednio przed spożyciem - takie mini kanapeczki. Smacznego .
Komentarze do przepisu (0)