Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco inna wersja sałatki z tuńczyka. Podawana ze słonymi krakersami. Przepis przywędrował do mnie zza oceanu wiele lat temu. Od tamtej pory często gości na naszym rodzinnym stole. Zapraszam do spróbowania. Smacznego.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9783
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4501
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9783
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4501
Składniki
Tuńczyka przekładam do miski i rozdrabniam widelcem.Cebulę,czosnek i papryczkę chilli kroję w drobną kosteczkę. Dodaję do ryby i mieszam. Następnie daję passatę tabasco i pieprz. Ewentualnie dolewam olej jeśli ryba była bez oleju. Mieszam wszystko. Całość musi być dość pikantna. Podaję z krakersami te jednak daję osobno. Na jedno ciastko nakładamy sałatkę bezpośrednio przed spożyciem - takie mini kanapeczki. Smacznego .