Smaczna alternatywa pizzy . Szybka w przygotowaniu i można ją zrobić na wiele sposobów .
Pinsa po chłopsku
Składniki
- 1 pinsa około 250 g
- 3 łyżki ketchupu "Heinz"
- 5 plastrów sera żółtego
- 1 mały kawałek białej kiełbasy
- 8 małych kawałków boczku wędzonego
- 50 g mięsa mielonego
- 1 mała cebula czerwona
- 2 małe czerwone pomidorki
- kilka listków bazylii
- 1 łyżeczka oleju
- przyprawy-pieprz grubo mielonym, papryka słodka , sól , czosnek suszony
Składniki
- 1 pinsa około 250 g
- 3 łyżki ketchupu "Heinz"
- 5 plastrów sera żółtego
- 1 mały kawałek białej kiełbasy
- 8 małych kawałków boczku wędzonego
- 50 g mięsa mielonego
- 1 mała cebula czerwona
- 2 małe czerwone pomidorki
- kilka listków bazylii
- 1 łyżeczka oleju
- przyprawy-pieprz grubo mielonym, papryka słodka , sól , czosnek suszony
Etapy przygotowania
Mięso mielone smażymy na oleju do stracenia surowości , doprawiamy do smaku przyprawami , pozostawiany do lekkiego przestygnięcia .
Pinsa smarujemy ketchupem , układamy potargany ser żółty następnie pokrojoną w plasterki białą kiełbasę , boczek , mięso mielone oraz cienko pokrojoną cebulę .
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 230 °C przez około 15 do 20 minut do rozpuszczenia się sera .
Po wyciągnięciu z piekarnia układamy plastry pomidora i kilka listków świeżej bazylii .
Przepis w Waszym wykonaniu (6)
Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Buliony
- Kremy
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Kurczak
- Przyprawy
- Czosnek
- Imbir
- Dla zdrowia
Odsłon: 42
Wege burger bezmięsny.
- Amerykańska
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Szpinak
- Buraki
- Nabiał
- Jajka
- Jogurt
- Przyprawy
- Czosnek
- Bułki
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2510
Ostatnio komentowane przepisy
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Buliony
- Kremy
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Kurczak
- Przyprawy
- Czosnek
- Imbir
- Dla zdrowia
Odsłon: 42
Wege burger bezmięsny.
- Amerykańska
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Szpinak
- Buraki
- Nabiał
- Jajka
- Jogurt
- Przyprawy
- Czosnek
- Bułki
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2510
Składniki
- 1 pinsa około 250 g
- 3 łyżki ketchupu "Heinz"
- 5 plastrów sera żółtego
- 1 mały kawałek białej kiełbasy
- 8 małych kawałków boczku wędzonego
- 50 g mięsa mielonego
- 1 mała cebula czerwona
- 2 małe czerwone pomidorki
- kilka listków bazylii
- 1 łyżeczka oleju
- przyprawy-pieprz grubo mielonym, papryka słodka , sól , czosnek suszony
Mięso mielone smażymy na oleju do stracenia surowości , doprawiamy do smaku przyprawami , pozostawiany do lekkiego przestygnięcia .
Pinsa smarujemy ketchupem , układamy potargany ser żółty następnie pokrojoną w plasterki białą kiełbasę , boczek , mięso mielone oraz cienko pokrojoną cebulę .
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 230 °C przez około 15 do 20 minut do rozpuszczenia się sera .
Po wyciągnięciu z piekarnia układamy plastry pomidora i kilka listków świeżej bazylii .
Pyszotka:)