Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4689
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12729
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5717
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7192
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4689
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12729
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5717
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7192
Składniki
Usmażyłem na oliwie z oliwek pokrojona w plasterki cebulę ( do miękkości ). Pod koniec smażenia dodałem przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodałem osączone z zalewy , posiekane pomidory , koncentrat , cukier , połowę majeranku , pieprz i sól. Smażyłem ok. 5 minut , mieszając. Wylepiłem formę do tarty ciastem , nakłułem widelcem. Wyłożyłem na ciasto masę cebulową , na wierzchu ułożyłem anchois ( miałem końcówkę więc trochę za mało było aby zrobić kratkę ) , posypałem majerankiem i połówkami oliwek. Zapiekałem ok. 25 minut.