Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 119
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 497
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 215
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 119
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 497
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 215
Składniki
Usmażyłem na oliwie z oliwek pokrojona w plasterki cebulę ( do miękkości ). Pod koniec smażenia dodałem przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodałem osączone z zalewy , posiekane pomidory , koncentrat , cukier , połowę majeranku , pieprz i sól. Smażyłem ok. 5 minut , mieszając. Wylepiłem formę do tarty ciastem , nakłułem widelcem. Wyłożyłem na ciasto masę cebulową , na wierzchu ułożyłem anchois ( miałem końcówkę więc trochę za mało było aby zrobić kratkę ) , posypałem majerankiem i połówkami oliwek. Zapiekałem ok. 25 minut.