Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 184
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 1819
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 285
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2331
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 184
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 1819
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 285
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2331
Składniki
Usmażyłem na oliwie z oliwek pokrojona w plasterki cebulę ( do miękkości ). Pod koniec smażenia dodałem przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodałem osączone z zalewy , posiekane pomidory , koncentrat , cukier , połowę majeranku , pieprz i sól. Smażyłem ok. 5 minut , mieszając. Wylepiłem formę do tarty ciastem , nakłułem widelcem. Wyłożyłem na ciasto masę cebulową , na wierzchu ułożyłem anchois ( miałem końcówkę więc trochę za mało było aby zrobić kratkę ) , posypałem majerankiem i połówkami oliwek. Zapiekałem ok. 25 minut.