Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prowansalski placek z cebulą, Sielskie smaki francuskiej kuchni.
mała blaszka, składniki w razie czego trzeba podwoić.
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 217
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34123
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 515
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 3482
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 217
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34123
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 515
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 3482
Składniki
Aby to była szybka przekąska najlepiej użyć gotowego ciasta. Zrobiłam pizzowe bo nie miałam. Aktywuje się drożdże w ciepłej wodzie, dodaje mąkę, sól, oliwę i wodę ile weźmie, wyrabia i zostawia się do wyrośnięcia. Cebulę posiekaną w półplasterki na niewielkim ogniu karmelizuje się do zbrązowienia, tylko doprawia się ją solą, czymś ostrym i ziołami. Farsz wykłada się na ciasto, dekoruje sardelami i oliwkami. Piecze się jak pizze 20- 25 minut. To są składniki na bardzo małą blaszkę!
Smacznego :)