Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prowansalski placek z cebulą, Sielskie smaki francuskiej kuchni.
mała blaszka, składniki w razie czego trzeba podwoić.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 37
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2498
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 37
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2498
Składniki
Aby to była szybka przekąska najlepiej użyć gotowego ciasta. Zrobiłam pizzowe bo nie miałam. Aktywuje się drożdże w ciepłej wodzie, dodaje mąkę, sól, oliwę i wodę ile weźmie, wyrabia i zostawia się do wyrośnięcia. Cebulę posiekaną w półplasterki na niewielkim ogniu karmelizuje się do zbrązowienia, tylko doprawia się ją solą, czymś ostrym i ziołami. Farsz wykłada się na ciasto, dekoruje sardelami i oliwkami. Piecze się jak pizze 20- 25 minut. To są składniki na bardzo małą blaszkę!
Smacznego :)