Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prowansalski placek z cebulą, Sielskie smaki francuskiej kuchni.
mała blaszka, składniki w razie czego trzeba podwoić.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 963
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 416
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 164
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2697
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 963
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 416
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 164
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2697
Składniki
Aby to była szybka przekąska najlepiej użyć gotowego ciasta. Zrobiłam pizzowe bo nie miałam. Aktywuje się drożdże w ciepłej wodzie, dodaje mąkę, sól, oliwę i wodę ile weźmie, wyrabia i zostawia się do wyrośnięcia. Cebulę posiekaną w półplasterki na niewielkim ogniu karmelizuje się do zbrązowienia, tylko doprawia się ją solą, czymś ostrym i ziołami. Farsz wykłada się na ciasto, dekoruje sardelami i oliwkami. Piecze się jak pizze 20- 25 minut. To są składniki na bardzo małą blaszkę!
Smacznego :)