Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prowansalski placek z cebulą, Sielskie smaki francuskiej kuchni.
mała blaszka, składniki w razie czego trzeba podwoić.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 312
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 402
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 610
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 312
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 402
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 610
Składniki
Aby to była szybka przekąska najlepiej użyć gotowego ciasta. Zrobiłam pizzowe bo nie miałam. Aktywuje się drożdże w ciepłej wodzie, dodaje mąkę, sól, oliwę i wodę ile weźmie, wyrabia i zostawia się do wyrośnięcia. Cebulę posiekaną w półplasterki na niewielkim ogniu karmelizuje się do zbrązowienia, tylko doprawia się ją solą, czymś ostrym i ziołami. Farsz wykłada się na ciasto, dekoruje sardelami i oliwkami. Piecze się jak pizze 20- 25 minut. To są składniki na bardzo małą blaszkę!
Smacznego :)