Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak mało czasu na przygotowanie kolacji to można wykorzystać gotowe pity i nadziać je np. takim farszem.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 297
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2235
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2652
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 616
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 297
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2235
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2652
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 616
Składniki
Marynata: wymieszałem olej z musztardą i przyprawą gyros. Dodałem przeciśnięty przez praskę czosnek . Wymieszałem marynatę, w której „utopiłem” plastry karkówki. Wstawiłem po przykryciu folią spożywczą w plastikowym pojemniku do lodówki na 3 godziny. Po wyjęciu pokroiłem mięso w cienkie paski. Smażyłem na patelni bez dodatku oleju. Olej z marynaty w zupełności wystarcza. Odsączyłem na papierowym ręczniku. Sos- dokładnie wymieszałem wszystkie składniki. Farsz- ogórka pokroiłem w pół plasterki, pomidorki na połówki, ser w kostkę, cebulę w plasterki, sałatę porwałem na małe kawałki. Pitę, wcześniej podgrzaną wypełniłem farszem, dodałem sos.