Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebki pita można wypełnić składnikami, które lubimy oraz wzbogacić smak ulubionym sosem. To tylko kwestia inwencji i wyobraźni.
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 193
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 193
Składniki
Pita :Drożdże rozpuściłem w 1/4 ciepłej wody i odstawiłem na 5 min. Mąkę przesiałem do miski, dodałem sól, rozczyn z drożdży oraz pozostałą ciepłą wodę. Zagniotłem ciasto, aż było gładkie i elastyczne. Podzieliłem na 6-8 równych części. Uformowałem kulki i rozwałkowałem na posypanej mąką stolnicy na grubość około 5 mm. Przełożyłem na blachę wyłożoną papierem. Przykryłem ściereczką i zostawiłem do podrośnięcia na około 40 min. Rozgrzałem piekarnik do 220 stopni C, włożyłem blachę z pitami i piekłem około 10 min do lekkiego zarumienienia. Wyjąłem i pozostawiłem do wystudzenia. Odkroiłem górną część i napełniłem farszem i polałem sosem. Farsz: : pomidorki czereśniowe przekroiłem na połówki, część na ćwiartki. Ser w kostkę. Ogórka na plasterki, a te na mniejsze kawałki. Czerwoną cebulę pokroiłem w plasterki Sos:wymieszałem energicznie wszystkie składniki sosu.