Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebki pita można wypełnić składnikami, które lubimy oraz wzbogacić smak ulubionym sosem. To tylko kwestia inwencji i wyobraźni.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 212
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8662
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 443
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 212
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8662
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 443
Składniki
Pita :Drożdże rozpuściłem w 1/4 ciepłej wody i odstawiłem na 5 min. Mąkę przesiałem do miski, dodałem sól, rozczyn z drożdży oraz pozostałą ciepłą wodę. Zagniotłem ciasto, aż było gładkie i elastyczne. Podzieliłem na 6-8 równych części. Uformowałem kulki i rozwałkowałem na posypanej mąką stolnicy na grubość około 5 mm. Przełożyłem na blachę wyłożoną papierem. Przykryłem ściereczką i zostawiłem do podrośnięcia na około 40 min. Rozgrzałem piekarnik do 220 stopni C, włożyłem blachę z pitami i piekłem około 10 min do lekkiego zarumienienia. Wyjąłem i pozostawiłem do wystudzenia. Odkroiłem górną część i napełniłem farszem i polałem sosem. Farsz: : pomidorki czereśniowe przekroiłem na połówki, część na ćwiartki. Ser w kostkę. Ogórka na plasterki, a te na mniejsze kawałki. Czerwoną cebulę pokroiłem w plasterki Sos:wymieszałem energicznie wszystkie składniki sosu.