Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekąska. Łatwa do zrobienia. Polecam. Z podanych proporcji uzyskuje się cztery pity.
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 334
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 318
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 133
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 186
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 334
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 318
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 133
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 186
Składniki
Mąkę przesiać przez sito do miski. Dodać sól, cukier, olej i ciepłą wodę. Zarobić ciasto. Przykryć ściereczką na godzinę. Jeszcze raz wyrobić ciasto. Podzielić na cztery części. Każdą część rozwałkować na cienki placek o średnicy około 15 cm. Placki wyłożyć na foremkę z papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką jeszcze na godzinę. Piec w nagrzanym piekarniku do 220 st. C około 12 minut. W trakcie pieczenia, gdy wierzch się zrumieni, odwrócić je na drugą stronę. Wystudzić i obciąć górę aby móc nakładać nadzienie do pustej kieszonki.
Filet umyć. Pokroić. Wymieszać z solą, pieprzem i ostrą papryką. Usmażyć. Ostudzić.
Zrobić sos z jogurtu, przepuszczonego przez praskę czosnku i przypraw.
Sałatę umyć i porwać na kawałki. Każdą pitę napełniać sałatą i pozostałymi składnikami z nadzienia. Polać sosem.