Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekąska. Łatwa do zrobienia. Polecam. Z podanych proporcji uzyskuje się cztery pity.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5636
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 30963
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 79
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5636
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 30963
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 79
Składniki
Mąkę przesiać przez sito do miski. Dodać sól, cukier, olej i ciepłą wodę. Zarobić ciasto. Przykryć ściereczką na godzinę. Jeszcze raz wyrobić ciasto. Podzielić na cztery części. Każdą część rozwałkować na cienki placek o średnicy około 15 cm. Placki wyłożyć na foremkę z papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką jeszcze na godzinę. Piec w nagrzanym piekarniku do 220 st. C około 12 minut. W trakcie pieczenia, gdy wierzch się zrumieni, odwrócić je na drugą stronę. Wystudzić i obciąć górę aby móc nakładać nadzienie do pustej kieszonki.
Filet umyć. Pokroić. Wymieszać z solą, pieprzem i ostrą papryką. Usmażyć. Ostudzić.
Zrobić sos z jogurtu, przepuszczonego przez praskę czosnku i przypraw.
Sałatę umyć i porwać na kawałki. Każdą pitę napełniać sałatą i pozostałymi składnikami z nadzienia. Polać sosem.