Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze się sprawdza, gdy brakuje nam czasu na przygotowanie obiadu lub na ciepłą kolację.
Tatar wołowy to danie, którego nikomu nie trzeba przedstawiać. W tym przepisi...
Odsłon: 611
Bardzo pyszna i prosta w przygotowaniu. Robię ją bardzo często i zawsze szybk...
Odsłon: 899
Pączki wyglądają i smakują jak z cukierni . Spróbujcie koniecznie ten przepis
Odsłon: 2021
Tatar wołowy to danie, którego nikomu nie trzeba przedstawiać. W tym przepisi...
Odsłon: 611
Bardzo pyszna i prosta w przygotowaniu. Robię ją bardzo często i zawsze szybk...
Odsłon: 899
Pączki wyglądają i smakują jak z cukierni . Spróbujcie koniecznie ten przepis
Odsłon: 2021
Składniki
Z drożdży, odrobiny cukru, kilku łyżek ciepłego mleka i 3-4 łyżek mąki przygotować rozczyn. Odstawić do wyrośnięcia (trwa to około 5 minut). Do miski wsypać mąkę, wlać ciepłe mleko, wbić jajko i dodać wyrośnięte drożdże.Wyrobić elastyczne ciasto. Na koniec wlać olej i jeszcze chwilę wyrabiać. Przykryć ściereczką by ciasto wyrosło. Ciasto na pizzę przełożyć do tortownicy o średnicy 30 cm wysmarowanej cienko olejem. Odstawić na 10 minut, by podrosło.
Ciasto smaruję sosem pomidorowym.Układam "zeszkloną" cebulę i podsmażone na maśle pieczarki, kroję oliwki i kruszę ser feta. Całość posypuję oregano. Wstawiam do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piekę 10 minut. Wyjmuję, posypuję startym, żółtym serem i piekę jeszcze około 5 minut aż ser się roztopi. Podaję z sosem czosnkowym: --------------------------------- -------- 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 1 ząbek czosnku
Przepisy Przekąski
Przekąski
Jajka faszerowane
Przekąski
Pasztet z karpia.
Przekąski
Roladki (rollsy) z naleśników ze szpinakiem i pstrągiem
Przekąski
Marmurkowe jajka
Jajka faszerowane
Jajka faszerowane super przekąska na każdą imprezę lub spotkanie rodzinne. Sz...
Odsłon: 86
Pasztet z karpia.
Pasztet z mięsa ryby- karpia
Odsłon: 50