Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chili con carne zna już chyba każdy:). Potrawa, którą łatwo przygotować, bo większość składników jest z puszek. W podobnie szybki i łatwy sposób przygotujecie tę pizzę. Bardzo sycąca i treściwa, pyszna!
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2538
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 286
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4353
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2538
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 286
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4353
Składniki
Mięso mielone podsmażamy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką, papryką ostrą i czosnkiem.
Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, łączymy z mąką, cukrem, solą i olejem. Wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na kształt koła, zaginamy do środka brzegi. Smarujemy koncentratem pomidorowym, posypujemy oregano. Wykładamy mięso mielone, pokrojone w kostkę paprykę i cebulę, fasolę, kukurydzę. Posypujemy startym serem.
Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 15-20 minut, do zarumienienia brzegów.