Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chili con carne zna już chyba każdy:). Potrawa, którą łatwo przygotować, bo większość składników jest z puszek. W podobnie szybki i łatwy sposób przygotujecie tę pizzę. Bardzo sycąca i treściwa, pyszna!
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 2095
Przepyszna surówka z kiszonej kapusty, jabłka, czerwonej cebuli oraz natki pi...
Odsłon: 87
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 793
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 2095
Przepyszna surówka z kiszonej kapusty, jabłka, czerwonej cebuli oraz natki pi...
Odsłon: 87
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 793
Składniki
Mięso mielone podsmażamy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką, papryką ostrą i czosnkiem.
Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, łączymy z mąką, cukrem, solą i olejem. Wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na kształt koła, zaginamy do środka brzegi. Smarujemy koncentratem pomidorowym, posypujemy oregano. Wykładamy mięso mielone, pokrojone w kostkę paprykę i cebulę, fasolę, kukurydzę. Posypujemy startym serem.
Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 15-20 minut, do zarumienienia brzegów.