Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5380
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47833
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165698
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5380
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47833
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165698
Składniki
Drożdze zasypa cukrem i poczekac żeby sie rozpuściły . Nastepnie przygotowac mąkę , dodac sól , jajka , drożdze i zarobic letnią wodą . Odstawic do wyrośnięcia , ciasto powinno podwoic swoją objetosc .
Farsz: pieczarki podgotowac przez ok, 0.5 godz , papryke , oliwki pokroic , gdy pieczarki się podgotują zdjąc z ognia i schłodzic .
Gdy ciasto podrosnie posmarowac blaszki olejem i cienko rozwałkowane wyłożyc na blaszki , poczekac ok. 15 min żeby jeszcze raz podrosło i włożyc do piekarnika na ok 15- 20 min , gdy zacznie się podpiekac wyjąc z piekarnika nałożyc wszystkie składniki farszu zetrzec na grubej tarce ser włożyc do piekarnika na czs rozpuszczenia się sera ok. 10 min w temp 200 stopni