Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5413
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 920
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11860
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1366
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5413
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 920
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11860
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1366
Składniki
Drożdze zasypa cukrem i poczekac żeby sie rozpuściły . Nastepnie przygotowac mąkę , dodac sól , jajka , drożdze i zarobic letnią wodą . Odstawic do wyrośnięcia , ciasto powinno podwoic swoją objetosc .
Farsz: pieczarki podgotowac przez ok, 0.5 godz , papryke , oliwki pokroic , gdy pieczarki się podgotują zdjąc z ognia i schłodzic .
Gdy ciasto podrosnie posmarowac blaszki olejem i cienko rozwałkowane wyłożyc na blaszki , poczekac ok. 15 min żeby jeszcze raz podrosło i włożyc do piekarnika na ok 15- 20 min , gdy zacznie się podpiekac wyjąc z piekarnika nałożyc wszystkie składniki farszu zetrzec na grubej tarce ser włożyc do piekarnika na czs rozpuszczenia się sera ok. 10 min w temp 200 stopni