Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3219
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422287
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2306
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3219
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422287
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2306
Składniki
Drożdze zasypa cukrem i poczekac żeby sie rozpuściły . Nastepnie przygotowac mąkę , dodac sól , jajka , drożdze i zarobic letnią wodą . Odstawic do wyrośnięcia , ciasto powinno podwoic swoją objetosc .
Farsz: pieczarki podgotowac przez ok, 0.5 godz , papryke , oliwki pokroic , gdy pieczarki się podgotują zdjąc z ognia i schłodzic .
Gdy ciasto podrosnie posmarowac blaszki olejem i cienko rozwałkowane wyłożyc na blaszki , poczekac ok. 15 min żeby jeszcze raz podrosło i włożyc do piekarnika na ok 15- 20 min , gdy zacznie się podpiekac wyjąc z piekarnika nałożyc wszystkie składniki farszu zetrzec na grubej tarce ser włożyc do piekarnika na czs rozpuszczenia się sera ok. 10 min w temp 200 stopni