Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta pizza zawsze się udaje.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17735
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1829
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15497
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6664
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17735
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1829
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15497
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6664
Składniki
W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże, dodajemy cukier, sól, zioła. Odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce. Do miseczki wsypujemy mąkę. Następnie wlewamy wcześniej przygotowane rozpuszczone drożdże do pojemnika z mąką, dodajemy łyżkę oleju i sól. Dokładnie wyrabiamy ciasto i odstawiamy ponownie na ok. godzinę do wyrośnięcia. Blachę smarujemy olejem, wykładamy ciasto i smarujemy ketchupem (lub koncentratem). Warzywa, wędlinę kroimy i podsmażamy na oleju z przyprawami. Następnie wykładamy na ciasto, posypujemy startym serem i zapiekamy ok. 40 minut w temp. 160 stopni.