Do góry

Przekąski Przepis na:

Pizza domowa wiejska

Pizza domowa wiejska

Autor:

Przepisów i artykułów: 2486 Ocena: 17243

Dodano:

Odsłon: 1654

Ta pizza zawsze się udaje.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pizza domowa wiejska

Przygotowanie

  1. W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże, dodajemy cukier, sól, zioła. Odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce. Do miseczki wsypujemy mąkę. Następnie wlewamy wcześniej przygotowane rozpuszczone drożdże do pojemnika z mąką, dodajemy łyżkę oleju i sól. Dokładnie wyrabiamy ciasto i odstawiamy ponownie na ok. godzinę do wyrośnięcia. Blachę smarujemy olejem, wykładamy ciasto i smarujemy ketchupem (lub koncentratem). Warzywa, wędlinę kroimy i podsmażamy na oleju z przyprawami. Następnie wykładamy na ciasto, posypujemy startym serem i zapiekamy ok. 40 minut w temp. 160 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń