Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta pizza zawsze się udaje.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25978
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3406
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1439
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25978
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3406
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1439
Składniki
W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże, dodajemy cukier, sól, zioła. Odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce. Do miseczki wsypujemy mąkę. Następnie wlewamy wcześniej przygotowane rozpuszczone drożdże do pojemnika z mąką, dodajemy łyżkę oleju i sól. Dokładnie wyrabiamy ciasto i odstawiamy ponownie na ok. godzinę do wyrośnięcia. Blachę smarujemy olejem, wykładamy ciasto i smarujemy ketchupem (lub koncentratem). Warzywa, wędlinę kroimy i podsmażamy na oleju z przyprawami. Następnie wykładamy na ciasto, posypujemy startym serem i zapiekamy ok. 40 minut w temp. 160 stopni.