Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna pizza lepsza niż w pizzerii Polecam przepis
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Świeże drożdże rozpuścić w 60 ml wody ciepłej ,dodać cukier i 3 łyżki mąki . Odstawić na 15 minut do wyrośnięcia.
Moje przesiać do miski i wymieszać z solą, Zrobić wgłębienie i wlać wyrośnięty rozczyn drożdży, i resztę ciepłej wody.Jedmoczrsnie mieszając składniki łyżka ,i zagniatajac kolejne partie do środka Wlać olej i powoli złączyć składniki . Wyrabiać przez 10 minut. przykryć o odstawić do wyrośnięcia na ok godziny.
Keczup wymieszać z olejem doprawić solą o drobina cukru , suszony majeranek , pieprzę zagotować chwilę . Wędlinę ułożyć na keczupie. Następnie układamy suszone grzyby ,na grzyby położyć cebulę pokrojoną w pół talarki na cebulę wykładamy paprykę pokrojoną w kostkę.
Rozgrzewamy piekarnik do 250 stopni Celsjusza , wkładamy do piekarnika 10-12 minut Posypać startym serem po wyjęciu z piekarnika.
polecam ten przepis jest bardzo prosty i szybki przepis.