Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna pizza lepsza niż w pizzerii Polecam przepis
Domowego wyrobu parówki są najlepsze i najsmaczniejsze, gdyż wiemy z czego je...
Odsłon: 5484
Postanowiłam sobie przygotować kiełbasę swojej roboty, przyznaję że zrobić k...
Odsłon: 7419
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 243
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 243
Składniki
Świeże drożdże rozpuścić w 60 ml wody ciepłej ,dodać cukier i 3 łyżki mąki . Odstawić na 15 minut do wyrośnięcia.
Moje przesiać do miski i wymieszać z solą, Zrobić wgłębienie i wlać wyrośnięty rozczyn drożdży, i resztę ciepłej wody.Jedmoczrsnie mieszając składniki łyżka ,i zagniatajac kolejne partie do środka Wlać olej i powoli złączyć składniki . Wyrabiać przez 10 minut. przykryć o odstawić do wyrośnięcia na ok godziny.
Keczup wymieszać z olejem doprawić solą o drobina cukru , suszony majeranek , pieprzę zagotować chwilę . Wędlinę ułożyć na keczupie. Następnie układamy suszone grzyby ,na grzyby położyć cebulę pokrojoną w pół talarki na cebulę wykładamy paprykę pokrojoną w kostkę.
Rozgrzewamy piekarnik do 250 stopni Celsjusza , wkładamy do piekarnika 10-12 minut Posypać startym serem po wyjęciu z piekarnika.
polecam ten przepis jest bardzo prosty i szybki przepis.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Wielkanocna babka z kuskusu na zielono, z kremem chrzanowym i kolorowymi jajkami przepiórki
Przekąski
Wielkanocne babeczki z kremem chrzanowym i różowymi jajeczkami
Przekąski
Schab w galarecie
Przekąski
Wielkanocne kurczaki
Wielkanocna babka z kuskusu na zielono, z kremem chrzanowym i kolorowymi jajkami przepiórki
Taka babka z pewnością wyglądem na stole wielkanocnym będzie się wyróżniała i...
Odsłon: 9
Wielkanocne babeczki z kremem chrzanowym i różowymi jajeczkami
Zapraszam na babeczki niepowtarzalne, w smaku genialne. To kruche ciasto w po...
Odsłon: 34