Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna pizza domowa na grubym cieście, w środku miękka, pod spodem chrupiąca, nie opada pod naciskiem wielu składników. Idealna!
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 209
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1186
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1234
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13352
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 209
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1186
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1234
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13352
Składniki
- Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku i łyżce cukru, dodać rozpuszczoną na patelni margarynę, odstawić w ciepłe miejsce. - W misce połączyć 2 jaja, przesianą mąkę, sól, dodać rozczyn z drożdży, urabiać ciasto. Odstawić na godzinę w ciepłe miejsce. - Składniki na sos zagotować, odstawić. - Pieczarki i paprykę z pieprzem usmażyć osobno. Posiekać cebulę. - Ciasto po godzinie wyrobić, posmarować sosem, dodawać kolejno cebulę, grzyby, szynkę, paprykę, ser, kukurydzę oraz dymkę. Piec w 220 stopniach ok. 15 minut, do zarumienienia.