Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna pizza domowa na grubym cieście, w środku miękka, pod spodem chrupiąca, nie opada pod naciskiem wielu składników. Idealna!
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 65
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 70
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 65
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 70
Składniki
- Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku i łyżce cukru, dodać rozpuszczoną na patelni margarynę, odstawić w ciepłe miejsce. - W misce połączyć 2 jaja, przesianą mąkę, sól, dodać rozczyn z drożdży, urabiać ciasto. Odstawić na godzinę w ciepłe miejsce. - Składniki na sos zagotować, odstawić. - Pieczarki i paprykę z pieprzem usmażyć osobno. Posiekać cebulę. - Ciasto po godzinie wyrobić, posmarować sosem, dodawać kolejno cebulę, grzyby, szynkę, paprykę, ser, kukurydzę oraz dymkę. Piec w 220 stopniach ok. 15 minut, do zarumienienia.