Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza na makaronie to danie pyszne i co ważne szybsze do wykonania od tradycyjnej pizzy. Taka pizza może być szybkim obiadem, ale też doskonałą przekąską, którą szybko przygotujemy w oczekiwaniu na gości. Szaszłyki, w zależności od tego, co na nie położymy, mogą być mega kolorowe.
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 340
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 126
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 62
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 179
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 340
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 126
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 62
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 179
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Na każdy patyczek szaszłykowy nabijałam 10 rurek, więc w zależności od tego ile szaszłyczków chcemy przygotować, gotujemy wielokrotność liczby 10
Ugotowany makaron odcedzamy i po lekkim przestudzeniu nabijamy na szaszłyki. Makaron powinien przylegać do siebie
Przygotowujemy sos pomidorowy: passatę solimy, doprawiamy pieprzem i oregano
Makaron na patyczkach szaszłykowych dokładnie smarujemy sosem pomidorowym
Posmarowane rurki makaronowe posypujemy startym żółtym serem, a na wierzchu układamy pokrojone: papryki, oliwki, salami, pomidorki koktajlowe, może być kukurydza, czerwona fasola z puszki itp
Całość obsypujemy oregano
Zapiekamy w piekarniku w 170 stopniach przez ok 10-12 minut, aż ser się dobrze rozpuści
Podajemy z salsą pomidorowo-paprykową