Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco inna pizza, równie smaczna i mniej kaloryczna. Polecam.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34158
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1363
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34158
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1363
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Cukinię umyć, a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Startą cukinię mocno odcisnąć z soku. Wbić do niej jajko. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wyrobić ciasto. Otrzymaną w ten sposób masę przełożyć do tortownicy. U mnie o średnicy 24 cm. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, a boki wysmarować masłem. Cukiniowe ciasto podpiec w nagrzanym do 200 st. piekarniku przez 15-20 minut. Przygotować sos. Koncentrat pomidorowy rozmieszać z wodą i oregano. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Na podpieczone ciasto wyłożyć sos. Rozsmarować. Poukładać pokrojoną cebulę, paprykę i pomidor. Posypać startym serem. Na wierzch jeszcze trochę oregano. Piec w nagrzanym piekarniku nadal do 200 st. C. okoł0 30 minut.