Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco inna pizza, równie smaczna i mniej kaloryczna. Polecam.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17270
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 445
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 73
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 166
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 177
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17270
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 445
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 73
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 166
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 177
Składniki
Cukinię umyć, a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Startą cukinię mocno odcisnąć z soku. Wbić do niej jajko. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wyrobić ciasto. Otrzymaną w ten sposób masę przełożyć do tortownicy. U mnie o średnicy 24 cm. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, a boki wysmarować masłem. Cukiniowe ciasto podpiec w nagrzanym do 200 st. piekarniku przez 15-20 minut. Przygotować sos. Koncentrat pomidorowy rozmieszać z wodą i oregano. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Na podpieczone ciasto wyłożyć sos. Rozsmarować. Poukładać pokrojoną cebulę, paprykę i pomidor. Posypać startym serem. Na wierzch jeszcze trochę oregano. Piec w nagrzanym piekarniku nadal do 200 st. C. okoł0 30 minut.