Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla kogoś kto lubi pizze i to z dużą ilością żółtego sera to idealna propozycja ;)
Kurczak pod pierzynką to kolejny mój pomysł na pyszny i prosty obiad. Sos pom...
Odsłon: 3089
schab z oscypkiem ,konfitura żurawiną ziemniaczkami i zasmażana kapusta
Odsłon: 197
W tej wersji spaghetti z mięsem mielonym zaskoczy ciebie i bliskich. Sporo wa...
Odsłon: 2320
Kurczak pod pierzynką to kolejny mój pomysł na pyszny i prosty obiad. Sos pom...
Odsłon: 3089
schab z oscypkiem ,konfitura żurawiną ziemniaczkami i zasmażana kapusta
Odsłon: 197
W tej wersji spaghetti z mięsem mielonym zaskoczy ciebie i bliskich. Sporo wa...
Odsłon: 2320
Składniki
Drożdże połączyć z cukrem. Następnie wlać kilka łyżek ciepłego mleka i dodać tyle mąki, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Pozostawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym zioła i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
Następnie wyrośnięte ciasto rozłożyć na wysmarowanej tłuszczem dużej blasze, posmarować keczupem i rozłożyć plastry sera ( u mnie mazdamer). Następnie dodać pokrojone w plastry pieczarki i odcedzona kukurydzę, posypać ziołami prowansalskimi. Jaja wymieszać i rozlać równomiernie na ciasto.
Na całość rozłożyć starty na dużych oczkach ser gouda. Piec ok. 20-25 min. w temp. 160 stopni. Smacznego!