Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla kogoś kto lubi pizze i to z dużą ilością żółtego sera to idealna propozycja ;)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13560
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1553
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14977
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6154
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13560
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1553
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14977
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6154
Składniki
Drożdże połączyć z cukrem. Następnie wlać kilka łyżek ciepłego mleka i dodać tyle mąki, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Pozostawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym zioła i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
Następnie wyrośnięte ciasto rozłożyć na wysmarowanej tłuszczem dużej blasze, posmarować keczupem i rozłożyć plastry sera ( u mnie mazdamer). Następnie dodać pokrojone w plastry pieczarki i odcedzona kukurydzę, posypać ziołami prowansalskimi. Jaja wymieszać i rozlać równomiernie na ciasto.
Na całość rozłożyć starty na dużych oczkach ser gouda. Piec ok. 20-25 min. w temp. 160 stopni. Smacznego!