Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla kogoś kto lubi pizze i to z dużą ilością żółtego sera to idealna propozycja ;)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 126
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1823
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14474
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19552
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 126
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1823
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14474
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19552
Składniki
Drożdże połączyć z cukrem. Następnie wlać kilka łyżek ciepłego mleka i dodać tyle mąki, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Pozostawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym zioła i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
Następnie wyrośnięte ciasto rozłożyć na wysmarowanej tłuszczem dużej blasze, posmarować keczupem i rozłożyć plastry sera ( u mnie mazdamer). Następnie dodać pokrojone w plastry pieczarki i odcedzona kukurydzę, posypać ziołami prowansalskimi. Jaja wymieszać i rozlać równomiernie na ciasto.
Na całość rozłożyć starty na dużych oczkach ser gouda. Piec ok. 20-25 min. w temp. 160 stopni. Smacznego!