Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyzwyczajeni jesteśmy do pizzy z piekarnika...A moja propozycja to pizza smażona ;)
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 83
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 58
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 53
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 100
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19663
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 83
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 58
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 53
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 100
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19663
Składniki
Drożdże rozpuścić cukrem, dodać 2 łyżki mąki i ciepłego mleka, połączyć i odstawić zaczyn na kilka minut. potem dodać pozostałe składniki, połączyć i wyrobić ciasto drożdżowe. Odstawić w ciepłe miejsce na ok. 60 min.
W czasie, gdy ciasto będzie rosło, usmażyć pokrojoną w prążki cebulę i boczek. wyrośnięte ciasto podzielić na 4 części. Na patelni stopić masło, wyłożyć 1 część ciasta, poukładać ulubione dodatki, przykryć i smażyć przez ok. 20-25 min. na małym ogniu.
Przed podaniem można polać sosem czosnkowym. Smacznego!