Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupełnie inna, bardzo smaczna i syta:-)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4174
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 220
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 744
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3592
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 740
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4174
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 220
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 744
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3592
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 740
Składniki
Drożdże i cukier rozpuścić w 2 łyżkach ciepłej wody. Do mąki dodajemy, rozpuszczone drożdże (bez wcześniejszego wyrastania ) łyżeczkę soli, 2łyżki oliwy i ciepłą wodę. Jeżeli ciasto jest za rzadkie dosypujemy mąki. Gdy ciasto jest już jednolite i gładkie przykrywamy je ściereczką i odkładamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. W czasie kiedy ciasto rośnie robimy sos pomidorowy. Do przecieru dodajemy sól, pieprz, tymianek i oregano mieszamy. Można do smaku dodać 2 - 3 łyżki pikantnego keczupu.
Wyrośnięte ciasto zagniatamy i rozwałkowujemy na prostokąt tylko trzeba uważać aby nie wałkować ciasta zbyt cienko bo po zwinięciu podczas pieczenia może popękać. Tak rozwałkowane ciasto przykrywamy i zostawiamy na 10min. Smarujemy je sosem pomidorowym i układamy składniki. Pokrojone na plasterki pieczarki, szynkę,cebulę w piórka, mozarellę pokrojoną na cienkie kawałeczki i żółty ser. Zwijamy brzegi ciasta do środka a następnie całość w roladę. Brzegi skleić. Można ponacinać wierzch ciasta nożem posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać oregano.Pieczemy w 190 stopniach około 30minut.
Kroimy na plasterki i zajadamy:-))) Smakuje równie dobrze na ciepło jak i na zimno:-))