Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizze lubi chyba każdy z nas. To jedno z tych dań, które możemy przygotować z takimi dodatkami, na jakie tylko mamy ochotę ...
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 858
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8735
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3122
Polecam.
Odsłon: 1928
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 858
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8735
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3122
Polecam.
Odsłon: 1928
Składniki
Przygotować ciasto drożdżowe, czyli najpierw robimy zaczyn (drożdże, cukier trochę ciepłego mleka i kilka łyżek mąki), potem dodajemy pozostałe składniki i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 60 min. Następnie blachę smarujemy tłuszczem, przekładamy ciasto i smarujemy keczupem. Układamy plasterki wędliny i posypujemy piórami z cebuli. Doprawiamy bazylią.
Kukurydzę odcedzamy i przekładamy na ciasto, całość posypujemy startym serem. Pieczemy przez ok. 10-15 min w nagrzanym do 160 stopni piekarniku, po czym wyciągamy i zalewamy roztrzepanym jajem.
Z powrotem do pieca na ok. 5-7 min. A potem już tylko kroimy na kawałki i się zajadamy... :) Smacznego!