Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizze lubi chyba każdy z nas. To jedno z tych dań, które możemy przygotować z takimi dodatkami, na jakie tylko mamy ochotę ...
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1666
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1459
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1459
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1636
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1666
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1459
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1459
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1636
Składniki
Przygotować ciasto drożdżowe, czyli najpierw robimy zaczyn (drożdże, cukier trochę ciepłego mleka i kilka łyżek mąki), potem dodajemy pozostałe składniki i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 60 min. Następnie blachę smarujemy tłuszczem, przekładamy ciasto i smarujemy keczupem. Układamy plasterki wędliny i posypujemy piórami z cebuli. Doprawiamy bazylią.
Kukurydzę odcedzamy i przekładamy na ciasto, całość posypujemy startym serem. Pieczemy przez ok. 10-15 min w nagrzanym do 160 stopni piekarniku, po czym wyciągamy i zalewamy roztrzepanym jajem.
Z powrotem do pieca na ok. 5-7 min. A potem już tylko kroimy na kawałki i się zajadamy... :) Smacznego!