Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza tak smaczna i prosta w wykonaniu że każdy sobie poradzi. Polecam
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1091
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1091
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Składniki
Najpierw drożdże wkruszam do kubka i mieszam z ciepła wodą i olejem. Do miski przesiewam make i dodaje sól i cukier. wlewam drożdze i mieszam do połaczenia sie składników. Odstawiam na 5 min do wyrośniecia. Na rozgrzana patelnie z dodatkiem tłuszczu daje pokrojony w kostke filet z kurzczaka, doprawiam solą oraz np przyprawą do kurczaka. Smaże przez kilka minut.
na papierze do pieczenia rozwałkowuje ciasto lubię cienkie, dodaje przecier pomidorowy nastepnie połowe sera mialam w plastrach do wykorzystania , kurczaka i kukurydze doprawiam ziołami na wierzcg daje reszte sera. Wkładam do nagrzanego piekarnika 200 stopni C. Czas pieczenia 15 minut
Tak wyglada po upieczeniu, idealnie pasuje sos czosnkowy. Możemy wykorzystac inny ser jeśli nie mamy mozarellii