Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5726
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1182
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12348
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5196
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5726
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1182
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12348
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5196
Składniki
Do miski wlewamy wodę dodajemy drożdże cukier i sól. Gdy drożdże się rozpuszczą dodajemy mąkę. Wyrabiamy ciasto i odstawiam do wyrośnięcia na ok. 30 minut. Po danym czasie ciasto dzielimy na 3 części z których zrobimy 3 pizze.
Jedną z części ciasta rozwałkowujemy i kładziemy na posmarowanej olejem blasze. Ciasto polewamy łyżeczką oleju i przecierem oraz układamy po kolei składniki: szynkę, ogórka, kukurydzę, paprykę i pieczarki. Przyprawiamy wedle uznania solą, papryką słodką i ostrą, bazylią i oregano. Na wierzch posypujemy serem. Wkładamy do piekarnika na ok. 15 min. w temperaturę 200 stopni funkcja góra- dół.