Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 306
Królowa grilla :)
Odsłon: 92
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 74
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 306
Królowa grilla :)
Odsłon: 92
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 74
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Do miski wlewamy wodę dodajemy drożdże cukier i sól. Gdy drożdże się rozpuszczą dodajemy mąkę. Wyrabiamy ciasto i odstawiam do wyrośnięcia na ok. 30 minut. Po danym czasie ciasto dzielimy na 3 części z których zrobimy 3 pizze.
Jedną z części ciasta rozwałkowujemy i kładziemy na posmarowanej olejem blasze. Ciasto polewamy łyżeczką oleju i przecierem oraz układamy po kolei składniki: szynkę, ogórka, kukurydzę, paprykę i pieczarki. Przyprawiamy wedle uznania solą, papryką słodką i ostrą, bazylią i oregano. Na wierzch posypujemy serem. Wkładamy do piekarnika na ok. 15 min. w temperaturę 200 stopni funkcja góra- dół.