Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 502
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1351
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 85
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 369
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 502
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1351
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 85
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 369
Składniki
Do miski wlewamy wodę dodajemy drożdże cukier i sól. Gdy drożdże się rozpuszczą dodajemy mąkę. Wyrabiamy ciasto i odstawiam do wyrośnięcia na ok. 30 minut. Po danym czasie ciasto dzielimy na 3 części z których zrobimy 3 pizze.
Jedną z części ciasta rozwałkowujemy i kładziemy na posmarowanej olejem blasze. Ciasto polewamy łyżeczką oleju i przecierem oraz układamy po kolei składniki: szynkę, ogórka, kukurydzę, paprykę i pieczarki. Przyprawiamy wedle uznania solą, papryką słodką i ostrą, bazylią i oregano. Na wierzch posypujemy serem. Wkładamy do piekarnika na ok. 15 min. w temperaturę 200 stopni funkcja góra- dół.