Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna, smaczna pizza, prosta i szybka w przygotowaniu.
miska, blacha, piekarnik,
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5663
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36009
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 107
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5663
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36009
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 107
Składniki
Przepis na ciasto do pizzy: Z tej ilości ciasta wychodzą 2 pizze o średnicy 25 cm. Drożdże zasypujemy cukrem i zalewamy odrobiną ciepłego mleka aby dobrze się rozpuściły. Wsypujemy do miski przesianą mąkę, dodajemy rozczyn drożdżowy, następnie resztę ciepłego mleka, sól i olej. Wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto smarujemy olejem, przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 1 godz.
wykonanie pizzy: Z ciasta rozwałkowujemy okrągły placek. Rozwałkowany placek ciasta umieszczamy na blasze. Nakładamy warstwę duszonych pieczarek z cebulą. Układamy pokrojone w cienkie plasterki oliwki, papryczki i w połówki ser mozzarella. Całość posypujemy serem mozzarella wiórki, oregano, ziołami prowansalskimi. Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza. Po upieczeniu posypujemy świeżymi listkami bazylii. Smacznego !!!