Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna, smaczna pizza, prosta i szybka w przygotowaniu.
miska, blacha, piekarnik,
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10362
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5962
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5307
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12797
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4558
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10362
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5962
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5307
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12797
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4558
Składniki
Przepis na ciasto do pizzy: Z tej ilości ciasta wychodzą 2 pizze o średnicy 25 cm. Drożdże zasypujemy cukrem i zalewamy odrobiną ciepłego mleka aby dobrze się rozpuściły. Wsypujemy do miski przesianą mąkę, dodajemy rozczyn drożdżowy, następnie resztę ciepłego mleka, sól i olej. Wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto smarujemy olejem, przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 1 godz.
wykonanie pizzy: Z ciasta rozwałkowujemy okrągły placek. Rozwałkowany placek ciasta umieszczamy na blasze. Nakładamy warstwę duszonych pieczarek z cebulą. Układamy pokrojone w cienkie plasterki oliwki, papryczki i w połówki ser mozzarella. Całość posypujemy serem mozzarella wiórki, oregano, ziołami prowansalskimi. Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza. Po upieczeniu posypujemy świeżymi listkami bazylii. Smacznego !!!