Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekąska. Można podawać na ciepło lub zimno.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 133
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1834
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14507
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19577
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 133
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1834
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14507
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19577
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać olej, drożdże roztarte z cukrem i odrobina wody, zarobić. Do reszty wody dodać sol i rozpuścić, dodać do ciasta i dobrze wyrobić. Odstawić do wyrośnięcia na 2 godziny.
Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na patelni, dodać obrany i starty seler - smażyć. Następnie dodać przecier pomidorowy i przyprawić do smaku, dobrze wymieszać.
Z ciasta formować małe placuszki i układać na posypanej mąką krupczatką blasze. Posmarować przygotowanym sosem z przecieru. Posypać żółtym serem i piec w nagrzanym piekarniku 220 stopni przez około 10 minut. Można dołożyć swoje składniki np: podsmażone kawałki kurczaka, boczek, pieczarki, oliwki......