Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizzerinki to świetna alternatywa dla pizzy, bo na każdej można sobie dać inne, ulubione dodatki ;)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30889
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3623
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4079
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1125
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30889
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3623
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4079
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1125
Składniki
Drożdże wymieszać z miodem. Dodać część letniego mleka i kilka łyżek mąki, wymieszać. Zaczyn pozostawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości. Gotowe rozwałkować i wykrawać krążki. Krążki kłaść na wysmarowanej blasze, posmarować keczupem i nakładać pokrojone pieczarki, odcedzoną kukurydzę i starty ser. Można także posypać ziołami prowansalskimi.
Piec w temp. 150 stopni przez ok. 15-20 min. Podawać np. z sosem czosnkowym Smacznego!