Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizzerinki to świetna alternatywa dla pizzy, bo na każdej można sobie dać inne, ulubione dodatki ;)
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 414
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1792
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 357
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 414
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1792
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 357
Składniki
Drożdże wymieszać z miodem. Dodać część letniego mleka i kilka łyżek mąki, wymieszać. Zaczyn pozostawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości. Gotowe rozwałkować i wykrawać krążki. Krążki kłaść na wysmarowanej blasze, posmarować keczupem i nakładać pokrojone pieczarki, odcedzoną kukurydzę i starty ser. Można także posypać ziołami prowansalskimi.
Piec w temp. 150 stopni przez ok. 15-20 min. Podawać np. z sosem czosnkowym Smacznego!