Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizzerinki to świetna alternatywa dla pizzy, bo na każdej można sobie dać inne, ulubione dodatki ;)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10346
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5956
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12783
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4548
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10346
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5956
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12783
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4548
Składniki
Drożdże wymieszać z miodem. Dodać część letniego mleka i kilka łyżek mąki, wymieszać. Zaczyn pozostawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości. Gotowe rozwałkować i wykrawać krążki. Krążki kłaść na wysmarowanej blasze, posmarować keczupem i nakładać pokrojone pieczarki, odcedzoną kukurydzę i starty ser. Można także posypać ziołami prowansalskimi.
Piec w temp. 150 stopni przez ok. 15-20 min. Podawać np. z sosem czosnkowym Smacznego!