Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
„Więcej moich przepisów znajdziesz na blogu
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336695
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4071
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423202
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2626
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336695
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4071
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423202
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2626
Składniki
Drożdże rozpuść w ciepłej wodzie z cukrem i odstaw na 10 minut. Dodaj mąkę, sól i oliwę. Zagnieć gładkie, elastyczne ciasto i odstaw na ok. 1 godzinę do wyrośnięcia.
2. Sos:
Przecier wymieszaj z oregano i odrobiną cukru.
3. Formowanie:
Wyrośnięte ciasto podziel na 10–12 części. Uformuj małe placuszki i rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Składanie:
Każdy placek posmaruj sosem pomidorowym. Nałóż szynkę, pieczarki i posyp startym serem.
5. Pieczenie:
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez ok. 15 minut, aż ser się rozpuści, a brzegi się zarumienią.