Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Swietne na obiad,a jeszcze lepsze na przekaske,szczegolnie jak ma sie w domu malarzy,jedli i byli zachwyceni smakiem,a to tylko resztki z lodowki,ale polecam.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 934
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 88
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2147
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4164
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 934
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 88
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2147
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4164
Składniki
drozdze wymieszaj z woda,cukrem i lyz maki odstaw do wyrosniecia.
do wyrosnietego ciasta dodaj reszte maki olej,jajko,sol,wyrob ciasto i odstaw do wyrosniecia.
w tym czasie pokroj skladniki do nadzienia,to co masz w lodowce,u mnie, szynka,ogorki,papryka,pieczarki,cebula,pomidory suszone,sos pomidorowy,ser zolty tarty,przyprawy,to co lubisz
wyrosniete ciasto ponownie zagniec,podziel na dwie czesci,rozwalkuj na 2 prostokaty,posmaruj sosem pomidorowym i posyp nadzieniem,zroluj wzdluz dluzszego boku brzegi posmaruj jajkiem i mocno zlep.
pokroj rolady na 5cm placki,ukladaj na wysmarowanej tluszczem blaszce,posyp serem i zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180s 30 min