Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty i szybki w wykonaniu przepis, idealny na przekąskę do wina czy piwa
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 816
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 816
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
cebule obieramy, kroimy w plasterki i smażymy na dwóch łyżkach masła, aż się zeszkli, dodajemy tymianek, delikatnie solimy i odstawiamy do wystudzenia
w misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, 3 łyżki masła i mleko, zagniatamy na gładkie ciasto i wykładamy nim dno tortownicy, na cieście rozkładamy równomiernie cebulę
śmietanę mieszamy z jajkiem, odrobiną soli i pieprzem i tak powstałym sosem polewamy cebulę, wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 220 st. C i pieczemy 30 min, no i gotowe ;-)
gorąco polecam również farsz złożony z czterech cebul i jednej czerwonej papryki lub czterech cebul i 150 - 200g pieczarek