Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty i szybki w wykonaniu przepis, idealny na przekąskę do wina czy piwa
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1035
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4439
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 457
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2938
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38757
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1035
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4439
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 457
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2938
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38757
Składniki
cebule obieramy, kroimy w plasterki i smażymy na dwóch łyżkach masła, aż się zeszkli, dodajemy tymianek, delikatnie solimy i odstawiamy do wystudzenia
w misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, 3 łyżki masła i mleko, zagniatamy na gładkie ciasto i wykładamy nim dno tortownicy, na cieście rozkładamy równomiernie cebulę
śmietanę mieszamy z jajkiem, odrobiną soli i pieprzem i tak powstałym sosem polewamy cebulę, wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 220 st. C i pieczemy 30 min, no i gotowe ;-)
gorąco polecam również farsz złożony z czterech cebul i jednej czerwonej papryki lub czterech cebul i 150 - 200g pieczarek