Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uwielbiam cukinię, więc poszukuję dla niej odpowiedniej oprawy :)
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 331
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 331
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Margarynę stopic, przestudzic. Do mąki dodac drożdże, sól , śmietanę. Zarobic gładkie ciasto, stopniowo dodawac margarynę. Wyrobic i odstawic do wyrośnięcia. Następnie 2/3 ciasta rozwałkowac i ułożyc na blasze (mnie wygodniej było rozprowadzic je dłońmi). Znowu pozostawic do wyrośnięcia.
W tym czasie cukinię obrac i pokroic razem z serem w kostkę, szynkę w paski. Dodac rozbełtane jajka, sól, pieprz, wymieszac. Farsz rozłożyc na cieście, na wierzchu ułożyc kratkę z pozostałego ciasta. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 50 minut.
Przepis wyszperałam w jakiejś starej Przyjaciółce mojej mamy :)