Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolorowe , lekkie i pyszne ciasto
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1445
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14954
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 964
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1445
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14954
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 964
Składniki
biszkopt: białka ubić na sztywno , dodać cukier i ubijać , dodać żółtka - ubijać, na koniec dodać mąkę i proszek . wlać ciasto na dużą blachę i upiec.
przygotować 2 niebieskie galaretki rozpuszczone w 1,5 szklanki wody i posłodzone 2 łyżkami cukru. pianka: ubić mleko zagęszczone i wlać zimną niebieską galaretkę i połączyć z pianka , następnie wylać to na biszkopt. gdy pianka zastygnie wylać na nia zimną zieloną galaretkę i porzucać na nia rodzynki.
rozpuścić dwie galaretki porzeczkowe w 3,5 szklanki wody wylać na dwa głębokie talerze i jak zastygnie to pokroić w kostkę. czereśnie odcedzić i wyciągnąć z nich pestki, rozłożyć je na zielonej zastygniętej galaretce na czereśnie poukładać kostki porzeczkowej galaretki i zalać pomarańczową galaretką rozpuszczoną w 3,5 szklanki wody