Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolorowe , lekkie i pyszne ciasto
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 152
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2684
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 838
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1607
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14282
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 152
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2684
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 838
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1607
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14282
Składniki
biszkopt: białka ubić na sztywno , dodać cukier i ubijać , dodać żółtka - ubijać, na koniec dodać mąkę i proszek . wlać ciasto na dużą blachę i upiec.
przygotować 2 niebieskie galaretki rozpuszczone w 1,5 szklanki wody i posłodzone 2 łyżkami cukru. pianka: ubić mleko zagęszczone i wlać zimną niebieską galaretkę i połączyć z pianka , następnie wylać to na biszkopt. gdy pianka zastygnie wylać na nia zimną zieloną galaretkę i porzucać na nia rodzynki.
rozpuścić dwie galaretki porzeczkowe w 3,5 szklanki wody wylać na dwa głębokie talerze i jak zastygnie to pokroić w kostkę. czereśnie odcedzić i wyciągnąć z nich pestki, rozłożyć je na zielonej zastygniętej galaretce na czereśnie poukładać kostki porzeczkowej galaretki i zalać pomarańczową galaretką rozpuszczoną w 3,5 szklanki wody