Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek z ciasta naleśnikowego sam w sobie jest pyszny, a co będzie jak jeszcze dodamy odpowiednie nadzienie. Dzisiejsze danie bez względu na wiek konsumenta może zaspokoić wszystkie podniebienia i może być rozwiązaniem na urozmaicenie naszej kuchni. Polecam i zapraszam
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 236
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4550
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12305
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6984
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 236
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4550
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12305
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6984
Składniki
Składniki ciasta dodajemy i mieszamy. Staramy się by ciasto było bardzo płynne.
Na rozgrzaną patelnię kładziemy masło do roztopienia i następnie wylewamy ciasto i rozprowadzamy na całą patelnie. Smażymy, ale nie spiekamy z obu stron. Placek musi być grubszy nie tak jak naleśnik.
Farsz do placków proponuję wg moich przepisów, które już zamieszczałem na swojej stronie. Pierwsza to kapusta mieszana https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-mieszana-kapusta-z-przyprawami,2024870,bobby.html
Drugi składnik to puree z buraczka https://smaker.pl/przepisy-dodatki/przepis-puree-z-buraka,1950263,bobby.html
Te dwa składniki mieszamy dodajemy przyprawy i podsmażamy na patelni. Wyłączamy palnik i zostawiamy pod przykryciem do wymieszania się smaków.
Następnie kładziemy farsz na przygotowane placki na dolnej połowie.
Jak już to mamy, to po prostu placek zawijamy i mamy gotowe danie. Oczywiście możemy dodać ulubione swoje sosy ale ja zostawiam bez bo on sam w sobie jest pycha. A teraz, to już tylko smacznego.