Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19191
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13008
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1642
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232068
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19191
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13008
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1642
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232068
Składniki
Rozpuścić margarynę. Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę, proszek do pieczenia, śmietanę, cukier wanilinowy, wlać margarynę i wymieszać wszystko dokładnie. Najlepeij mikserem. Ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch ułożyć dowolne owoce: np. śliwki, jabłka, truskawki, wiśnie lub inne. Piec w temperaturze 180 stopni. Ja piekłam około 1,5 godziny. Przed wyciągnieciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Można posypać cukrem pudrem. Najlepsze pierwszego dnia.