Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezglutenowe i pyszne! Idealny podwieczorek albo śniadanie? ;)
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 950
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 361
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 152
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2690
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 950
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 361
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 152
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2690
Składniki
Kaszę jaglaną opłukać, a następnie ugotować.
Ugotowaną kaszę dokładnie zmiksować z żółtkiem, mąką jaglaną, proszkiem do pieczenia, stevią i jogurtem naturalnym.
Białko ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą.
Ciasto podzielić na dwie części- do jeden dodać borówki, do drugiej drobno pokrojone truskawki.
Rozgrzać teflonową patelnię i nakładać po łyżce ciasta, lekko je rozsmarowując.
Znacznie zmniejszyć temperaturę i smażyć pod przykryciem, następnie placki odwrócić i smażyć z drugiej strony trochę krócej.
Placuszki podawać układając jeden na drugim (bądź rozkładać na talerzu) przekładając musem owocowym z truskawek i borówek.