Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezglutenowe i pyszne! Idealny podwieczorek albo śniadanie? ;)
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 802
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1098
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 802
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1098
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Składniki
Kaszę jaglaną opłukać, a następnie ugotować.
Ugotowaną kaszę dokładnie zmiksować z żółtkiem, mąką jaglaną, proszkiem do pieczenia, stevią i jogurtem naturalnym.
Białko ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą.
Ciasto podzielić na dwie części- do jeden dodać borówki, do drugiej drobno pokrojone truskawki.
Rozgrzać teflonową patelnię i nakładać po łyżce ciasta, lekko je rozsmarowując.
Znacznie zmniejszyć temperaturę i smażyć pod przykryciem, następnie placki odwrócić i smażyć z drugiej strony trochę krócej.
Placuszki podawać układając jeden na drugim (bądź rozkładać na talerzu) przekładając musem owocowym z truskawek i borówek.