Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś z wielką przyjemnością podam państwu przepis na placki takie jak kiedyś robiły nam babcie, oczywiście moja robiła na zsiadłym mleku ja przygotowałam na jogurcie naturalnym
Do miski przelać cały jogurt naturalny, wbić całe jajko, wsypać proszek do pieczenia oraz cukier i mąkę, całość wymieszać do połączenia się składników a następnie wlać wodę i za pomocą różdżki kuchennej wymieszać na jednolitą masę ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany
Gdy już mamy przygotowane ciasto które zajmuje nie więcej czasu niż pięć minut na patelnię wlać odrobinę oleju rozgrzać go i za pomocą małej chochli nakładać ciasta aby powstały małe placuszki, smażyć na średnim ogniu dużego palnika gazu z obu stron na złoty kolor w trakcie smażenia można podlewać odrobinę oleju rozprowadzając go miedzy plackami. Usmażone placuszki układać na talerzu
Usmażone pyszne i syte placuszki jak u babci można podać z płynnym miodem jak również z dowolnymi sosami owocowymi lub owocami a nawet przygotować bitą śmietanę, jeżeli ktoś woli bardziej słodkie wystarczy dodać więcej cukru z podanych składników placków wychodzi na trzyosobową rodzinę. Chociaż są trochę jak bliny to smak jest wyśmienity i na pewno przypadną waszej rodzinie do gustu a już dzieci to będą zachwycone
Pyszna sałata w śmietanowym sosie. Doskonała do obiadu do ziemniaczków i mięs...
Odsłon: 48589
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 337
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 337
Składniki
Do miski przelać cały jogurt naturalny, wbić całe jajko, wsypać proszek do pieczenia oraz cukier i mąkę, całość wymieszać do połączenia się składników a następnie wlać wodę i za pomocą różdżki kuchennej wymieszać na jednolitą masę ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany
Gdy już mamy przygotowane ciasto które zajmuje nie więcej czasu niż pięć minut na patelnię wlać odrobinę oleju rozgrzać go i za pomocą małej chochli nakładać ciasta aby powstały małe placuszki, smażyć na średnim ogniu dużego palnika gazu z obu stron na złoty kolor w trakcie smażenia można podlewać odrobinę oleju rozprowadzając go miedzy plackami. Usmażone placuszki układać na talerzu
Usmażone pyszne i syte placuszki jak u babci można podać z płynnym miodem jak również z dowolnymi sosami owocowymi lub owocami a nawet przygotować bitą śmietanę, jeżeli ktoś woli bardziej słodkie wystarczy dodać więcej cukru z podanych składników placków wychodzi na trzyosobową rodzinę. Chociaż są trochę jak bliny to smak jest wyśmienity i na pewno przypadną waszej rodzinie do gustu a już dzieci to będą zachwycone
Przepisy Przekąski
Przekąski
Sałatka z gruszek i papryki
Przekąski
Sałatka z ananasa i pomidorów
Przekąski
Smażona cukinia do obiadu
Przekąski
Ekspresowe roladki z tortilli z rzodkiewką i szczypiorkiem
Sałatka z gruszek i papryki
Delikatna i smaczna sałatkę na przekąskę dla niespodziewanych gości.
Odsłon: 23
Sałatka z ananasa i pomidorów
Delikatna i smaczna sałatka do obiadu.
Odsłon: 35