Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to są nietypowe placki . które smakują nawet psu.(nie radzę dawać psom ale mojemu psu smakowały)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1160
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13664
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1160
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13664
Składniki
wyciągamy rondelek i małą miskę oddzielamy żółtko od białka białko ma być w misce a żółtko w rondelku białko wstawić na kilka minut do zamrażarki
do żółtka dodajemy cukier waniliowy i ubijamy na pianę. dodajemy mąkę i proszek do pieczenia musi być przesitkowane.
wyjmujemy białko i ubijamy na pianę gdy piana jest gotowa musimy jeszcze chwilę blendować bo podczas blendowania musimy dodać cukier
dodajemy połowę białka do zrobionej wcześniej masy mieszamy dodajemy drugie pół i blendujemy dopóki się nie zmieni w jednolitą masę
dajemy łyżką po trzy placki na patelnię potem gdy placki są gotowe wyciągamy na talerz Smacznego!