Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle delikatne i pulchne placki na maślance podane z gorącymi truskawkami smakują naprawdę dobrze!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1301
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 863
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1438
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1301
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 863
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1438
Składniki
Owoce umyć, przełożyć do rondelka, zasypać cukrem i podgrzewać do cząstkowego rozpadu owoców. Jaja ubić z 2 łyżkami cukru na białą masę. Następnie wlać maślankę i zmiksować. Na końcu wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Podawać z gorącymi truskawkami :) Smacznego!