Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle delikatne i pulchne placki na maślance podane z gorącymi truskawkami smakują naprawdę dobrze!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6025
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6025
Składniki
Owoce umyć, przełożyć do rondelka, zasypać cukrem i podgrzewać do cząstkowego rozpadu owoców. Jaja ubić z 2 łyżkami cukru na białą masę. Następnie wlać maślankę i zmiksować. Na końcu wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Podawać z gorącymi truskawkami :) Smacznego!