Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis na smaczne placuszki.
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 1012
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 118
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4528
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 1012
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 118
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4528
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki, jabłka obrać i zetrzeć na tarce, dodać żółtka, mąkę, posolić do smaku. Drożdże utrzeć z cukrem, wymieszać z mlekiem i dodać do masy ziemniaczanej. Dokładnie wymieszać i odstawić do podrośnięcia. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoto. Podawać z kwaśną śmietaną wymieszaną cukrem lub domową konfiturą.