Do góry

Przekąski Przepis na:

Placki selerowe z jabłkową śmietaną

Placki selerowe z jabłkową śmietaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 2188 Ocena: 48552

Dodano:

Odsłon: 2174

:)

Składniki

  • 1/2 cytryny
  • 200 g śmietany 12%
  • małe jabłko
  • cebulka dymka
  • sól ,pieprz
  • 1/2 łyżeczki curry
  • 400 g selera korzeniowego
  • duży ziemniak
  • 60 g włoskich orzechów
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mąki
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cytrynę sparzyłem ,otarłem skórkę ,sok wycisnąłem. Śmietanę wymieszałem z 2 łyżkami soku z cytryny. Jabłko obrałem starłem. Cebulkę pokroiłem w cienkie krążki. Jabłko i cebulkę dodałem do śmietany. Doprawiłem solą ,pieprzem i curry. Wymieszałem.

    Seler obrałem ,starłem na dużych oczkach. Ziemniak obrałem ,drobno starłem. Orzechy grubo posiekałem. Seler ,ziemniak i orzechy wymieszałem z jajkami ,mąką ,solą ,pieprzem i skórką z cytryny. Smażyłem na oleju ,na rumiano. Przed podaniem osączyłem z nadmiaru tłuszczu. Serwowałem ze śmietaną jabłkową.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 27 lutego 2014 Efektowne danie. Jak widać nie trzeba zbyt wyszukanych składników żeby podać coś fajnego. :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mimiwiki 26 lutego 2014 Lubię połączenie selera i orzechów, w takiej wersji chętnie spróbuję :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń