Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1194
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5723
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8790
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18278
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1194
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5723
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8790
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18278
Składniki
Cytrynę sparzyłem ,otarłem skórkę ,sok wycisnąłem. Śmietanę wymieszałem z 2 łyżkami soku z cytryny. Jabłko obrałem starłem. Cebulkę pokroiłem w cienkie krążki. Jabłko i cebulkę dodałem do śmietany. Doprawiłem solą ,pieprzem i curry. Wymieszałem. Seler obrałem ,starłem na dużych oczkach. Ziemniak obrałem ,drobno starłem. Orzechy grubo posiekałem. Seler ,ziemniak i orzechy wymieszałem z jajkami ,mąką ,solą ,pieprzem i skórką z cytryny. Smażyłem na oleju ,na rumiano. Przed podaniem osączyłem z nadmiaru tłuszczu. Serwowałem ze śmietaną jabłkową.