Do góry

Przekąski Przepis na:

Placki z batatów

Placki z batatów

Autor:

Przepisów i artykułów: 2381 Ocena: 15377

Dodano:

Odsłon: 4384

Są delikatne, aromatyczne i super smakują.

Składniki

  • Składniki:
  • Bataty ½ kg
  • Cebula biała 1 szt.
  • Jajko 1-2 szt.
  • Mąka pszenna 3 łyżki
  • Bułka tarta 2 łyżki
  • Starty imbir 1 łyżka
  • Soda oczyszczona ½ łyżeczki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Kwaśna śmietana
  • Olej lub masło klarowane do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Bataty obrać i zetrzeć na tarce razem z cebulą. Wymieszać z pozostałymi składnikami. Kłaść łyżką placuszki na rozgrzany tłuszcz, smażyć powoli z obu stron na złoty kolor. Podawać z zimną kwaśną śmietaną lub z pikantnym ketchupem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń