Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
placuszki są bardzo pożywne, można jeść na słodko i na słono
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8449
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1228
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10149
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8449
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1228
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10149
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Składniki
nie podaję ilości, gdyż to zależy od wielkości cukini. Cukinię należy obrać, wydrążyć i zetrzeć na tarce jak ziemniaki na placki. Trochę odsączyć bo puści sporo soku, dodać jako i mąki tak aby powstała masa jak na placki ziemniaczane. Jeśli ktoś lubi jeść z cukrem to tylko odrobinę dodać soli. Dla miłośników czosnku, dodać więcej soli, czosnek i odrobinę pieprzu a także utatę cebulę. Smażyć na oleju, rumieniąc z obu stron. Placki mają delikatny, słodkawy posmak. Można jeść jako danie główne ze śmietaną czy zsiadłym mlekiem (ja tak lubię) lub z sosem i mięsem. Smacznego