Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
placuszki są bardzo pożywne, można jeść na słodko i na słono
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2908
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422008
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2212
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2908
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422008
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2212
Składniki
nie podaję ilości, gdyż to zależy od wielkości cukini. Cukinię należy obrać, wydrążyć i zetrzeć na tarce jak ziemniaki na placki. Trochę odsączyć bo puści sporo soku, dodać jako i mąki tak aby powstała masa jak na placki ziemniaczane. Jeśli ktoś lubi jeść z cukrem to tylko odrobinę dodać soli. Dla miłośników czosnku, dodać więcej soli, czosnek i odrobinę pieprzu a także utatę cebulę. Smażyć na oleju, rumieniąc z obu stron. Placki mają delikatny, słodkawy posmak. Można jeść jako danie główne ze śmietaną czy zsiadłym mlekiem (ja tak lubię) lub z sosem i mięsem. Smacznego