Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
placuszki są bardzo pożywne, można jeść na słodko i na słono
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 31
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 98
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 301
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 31
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 98
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 301
Składniki
nie podaję ilości, gdyż to zależy od wielkości cukini. Cukinię należy obrać, wydrążyć i zetrzeć na tarce jak ziemniaki na placki. Trochę odsączyć bo puści sporo soku, dodać jako i mąki tak aby powstała masa jak na placki ziemniaczane. Jeśli ktoś lubi jeść z cukrem to tylko odrobinę dodać soli. Dla miłośników czosnku, dodać więcej soli, czosnek i odrobinę pieprzu a także utatę cebulę. Smażyć na oleju, rumieniąc z obu stron. Placki mają delikatny, słodkawy posmak. Można jeść jako danie główne ze śmietaną czy zsiadłym mlekiem (ja tak lubię) lub z sosem i mięsem. Smacznego