Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
placuszki są bardzo pożywne, można jeść na słodko i na słono
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424840
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424840
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Składniki
nie podaję ilości, gdyż to zależy od wielkości cukini. Cukinię należy obrać, wydrążyć i zetrzeć na tarce jak ziemniaki na placki. Trochę odsączyć bo puści sporo soku, dodać jako i mąki tak aby powstała masa jak na placki ziemniaczane. Jeśli ktoś lubi jeść z cukrem to tylko odrobinę dodać soli. Dla miłośników czosnku, dodać więcej soli, czosnek i odrobinę pieprzu a także utatę cebulę. Smażyć na oleju, rumieniąc z obu stron. Placki mają delikatny, słodkawy posmak. Można jeść jako danie główne ze śmietaną czy zsiadłym mlekiem (ja tak lubię) lub z sosem i mięsem. Smacznego