Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
placuszki są bardzo pożywne, można jeść na słodko i na słono
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 550
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 121
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 207
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 157
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 550
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 121
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 207
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 157
Składniki
nie podaję ilości, gdyż to zależy od wielkości cukini. Cukinię należy obrać, wydrążyć i zetrzeć na tarce jak ziemniaki na placki. Trochę odsączyć bo puści sporo soku, dodać jako i mąki tak aby powstała masa jak na placki ziemniaczane. Jeśli ktoś lubi jeść z cukrem to tylko odrobinę dodać soli. Dla miłośników czosnku, dodać więcej soli, czosnek i odrobinę pieprzu a także utatę cebulę. Smażyć na oleju, rumieniąc z obu stron. Placki mają delikatny, słodkawy posmak. Można jeść jako danie główne ze śmietaną czy zsiadłym mlekiem (ja tak lubię) lub z sosem i mięsem. Smacznego