Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny pomysł na szybki obiad, lub dodatek do jakiejś zupki.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1338
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 256
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1338
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 256
Składniki
Cukinię trzemy na tarce, solimy i odstawiamy na ok. 30 minut. Gdy puści wodę odsączamy ją, wbijamy jajko, dosypujemy mąki, pieprzymy i wszystko dobrze mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, łyżką nakładamy placki na patelnię, smażymy aż się zarumienią.
Placki są bardzo delikatne w smaku, więc można je podać polane sosem pomidorowym lub keczupem. Nadają się również jako dodatek do zupy pomidorowej :)