Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak każda przekąska tego typu, nie należą one do dań dietetycznych i lekkich, ale chyba każdy ma czasami taki dzień, że musi zjeść coś cięższego, co dostarczy ogromnej ilości kalorii. Ich smak zdecydowanie jest wart dodatkowych 40 minut na siłowni lub basenie.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2846
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421948
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2199
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2846
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421948
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2199
Składniki
Wymytą cukinię ścieramy na dużych oczkach tarki. Posypujemy solą (należy uważać, żeby nie solić za dużo, bo lazur jest te bardzo słony. Jest to nam potrzebne tylko do odcedzenia wody z cukinii). Startą, posoloną cukinię odstawiamy na durszlaku na ok. godzinę do obcieknięcia jak największej ilości płynu.
Drobno posiekaną cebulę, dwa jajka i pieprz do smaku dodajemy do cukinii. Wszystko mieszamy i na sam koniec wrzucamy ser pokrojony w drobną kostkę. Mąkę dosypujemy, aż do otrzymania konsystencji na tyle zwartej, że placek nie rozleje się na patelni.
Placki smażymy na oleju z dwóch stron aż będą miały ładny złoty kolor.
Bardzo dobrze smakują z sosem czosnkowym, śmietaną lub kefirem.