Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie placuszki z czekoladowego puddingu proteinowego, fajne w smaku, nasycą na długo, dostarczą sporo białka.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 97
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 203
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 97
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 203
Składniki
Do miski przełożyć pudding do którego wbić jajko, dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia, erytrytol (ilość można regulować wedle uznania) oraz dodać odżywkę białkową (jeśli ktoś nie chce dodać odżywki, nie lubi lub nie posada można ją zamienić na mąkę w tej samej ilości, w tym przepisie to 20g). Wszystko wymieszać ręcznie. Patelnię popsikać olejem lub posmarować olejem za pomocą pędzelka i dobrze rozgrzać. Kłaść masę na placuszki na patelnię, formować niezbyt duże placki robiąc między nimi odstępy. Smażyć placki z obu stron. Placki smażę na bardzo małej temperaturze, właściwie bardziej się je suszy niż smaży. Przekręciłam placki na drugą stronę dopiero gdy jedna strona konkretnie się podsmażyła, gdy zrobiła się sztywna i zwarta. Usmażone placki przełożyłam na talerz i dołożyłam do nich mandarynkę w ramach dekoracji, ale również do konsumpcji.