Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie placuszki z czekoladowego puddingu proteinowego, fajne w smaku, nasycą na długo, dostarczą sporo białka.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5472
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29816
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 240
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19500
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1084
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5472
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29816
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 240
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19500
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1084
Składniki
Do miski przełożyć pudding do którego wbić jajko, dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia, erytrytol (ilość można regulować wedle uznania) oraz dodać odżywkę białkową (jeśli ktoś nie chce dodać odżywki, nie lubi lub nie posada można ją zamienić na mąkę w tej samej ilości, w tym przepisie to 20g). Wszystko wymieszać ręcznie. Patelnię popsikać olejem lub posmarować olejem za pomocą pędzelka i dobrze rozgrzać. Kłaść masę na placuszki na patelnię, formować niezbyt duże placki robiąc między nimi odstępy. Smażyć placki z obu stron. Placki smażę na bardzo małej temperaturze, właściwie bardziej się je suszy niż smaży. Przekręciłam placki na drugą stronę dopiero gdy jedna strona konkretnie się podsmażyła, gdy zrobiła się sztywna i zwarta. Usmażone placki przełożyłam na talerz i dołożyłam do nich mandarynkę w ramach dekoracji, ale również do konsumpcji.