Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie placuszki z czekoladowego puddingu proteinowego, fajne w smaku, nasycą na długo, dostarczą sporo białka.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5915
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 625
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 782
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5915
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 625
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 782
Składniki
Do miski przełożyć pudding do którego wbić jajko, dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia, erytrytol (ilość można regulować wedle uznania) oraz dodać odżywkę białkową (jeśli ktoś nie chce dodać odżywki, nie lubi lub nie posada można ją zamienić na mąkę w tej samej ilości, w tym przepisie to 20g). Wszystko wymieszać ręcznie. Patelnię popsikać olejem lub posmarować olejem za pomocą pędzelka i dobrze rozgrzać. Kłaść masę na placuszki na patelnię, formować niezbyt duże placki robiąc między nimi odstępy. Smażyć placki z obu stron. Placki smażę na bardzo małej temperaturze, właściwie bardziej się je suszy niż smaży. Przekręciłam placki na drugą stronę dopiero gdy jedna strona konkretnie się podsmażyła, gdy zrobiła się sztywna i zwarta. Usmażone placki przełożyłam na talerz i dołożyłam do nich mandarynkę w ramach dekoracji, ale również do konsumpcji.